lauantai 26. huhtikuuta 2014

Meidän suosikkiravintolaksi valikoitui kyllä ehdottomasti eilinen illallispaikka, Kokken. Kämppäkaverimme on töissä Kokkenissa, joten kuulimme sitä kautta paikasta. Ravintola osoittautuikin oikeaksi helmeksi: söimme ehdottomasti parasta ruokaa, mitä koko reissulla olemme syöneet!




Ravintola itsessään sijaitsi lähellä kaupungintaloa, parin minuutin kävelymatkan päässä hieman syrjemmällä. Sisustus oli mukavan kotoisa, johtuen ehkä sen skandinaavisuudesta.
Valikoimme ruokalistalta viiden ruokalajin maistelumenun – emme kumpikaan aiemmin olleet kokeilleet mitään sellaista, joten tämä oli uusi kokemus molemmille. Menuun sisältyi viisi ruokalajia, jotka paikan kokki valitsee (esitettiin kyllä toiveena, että kalmari on aika ehdoton ei ja ne kaikista oudoimmat jutut, kuten lampaan aivot, voi jäädä syömättä). Hintaa menulle tuli 13,75€.



Menu olikin hintaansa nähden erinomainen. Neljä ruokalajia oli suolaisia: perinteistä baskikalaa punasipulin kanssa, kampasimpukkaa artisokkakastikkeella (vai pyreellä, mitä lie), suolaturskaa friteerattuna ja viimeisenä possunlihaa. Jälkiruuaksi oli mansikkakeittoa ja valkosuklaalla päällystettyjä mansikoita. Jokainen annos oli kuin pieni taideteos – erilaisilta ja erikoisilta lautasilta tarjottuna, sievästi aseteltuna. Mautkin olivat oikein kohdallaan, ja kampasimpukka tosiaan mahtaa saada reissun parhaan annoksen –tittelin itselleen.

Kokken saa ekstraplussaa hyvästä asiakaspalvelusta, aivan mielettömän mukava henkilökunta!

Suosikit-tägin alta löytyvät meidän feivöritti kohteet Bilbaosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti