torstai 3. huhtikuuta 2014


Asuntomme sijaitsee Deusto-nimisellä, rauhallisella asuinalueella, kerrostalon ylimmässä (8.) kerroksessa. Asuntomme on soluasunto, jossa asuu lisäksemme kolme suomalaista opiskelijaa: kaksi joensuulaista kokkiopiskelijaa ja iisalmelainen It-asentaja (ruuat ja it-tuki check!).

Jaamme kämppiksien kanssa keittiön ja olohuoneen, sekä tytöt keskenään vessa/kylpyhuoneen. Asunto on valmiiksi kalustettu ja varusteltu (onneksi, koska matkalaukut painoivat jo lähtiessä 19,7kiloa, joten kovin montaa paistinpannua ja kattilaa ei olisi mukaan mahtunut), tosin sellaisia luksustuotteita, kuin juustohöylä ja viinipullon avaaja ei löytynyt valmiina, joten ostimme ne kiinalaisesta sekatavarakaupasta. Espanjan yhteyshenkilömme Iker hommasi asunnon meille valmiiksi, joten emme osaa sanoa kuinka asunnonhaku Espanjassa toimi. Vuokrastakaan ei ole mitään tietoa, kai se jossain vaiheessa selviää….


 Hyödyllisten sekatavarakauppojen lisäksi (ovat auki pitkään iltaan ja myös viikonloppuisin + niistä voi löytää ihan mitä tahansa)  Deuston alueelta löytyy useita liha- ja vihanneskauppoja, leipomoita, supermarketti, apteekki ja useita erilaisia baareja ja pubeja. Kantapaikaksemme on muodostunut asuntomme alakerrassa sijaitseva kahvila/baari, jonka omistajat ja työntekijät ovat todella avuliaita ja ystävällisiä (kahvilassa on myös ilmainen wifi-yhteys, jolla on saattanut olla vaikutusta paikan suosikkiaseman syntymiseen). Kahvilan työntekijä on opettanut meille vähän espanjaa ja sanavarastoa on kertynyt jo siihen pisteeseen, että osaamme tilata kokista ja maitokahvia. Jotakin kummallisia yhteyksiä paikan tv:llä ja Miian puhelimella tosin tuntuu olevan: paikan omistajat saivat sunnuntai-ateriallaan katsella jalkapallon sijasta Miian lomakuvia televisiostaan.

Deustosta pääsee helposti keskustaan metrolla tai bussilla. Metrot liikkuvat muutaman minuutin välein ja bussit lähtevät aina vartin yli ja varttia vaille. Kaikissa julkisissa kulkuvälineissä voi käyttää samaa matkakorttia, jonka voi ostaa esimerkiksi metroasemalta. Kortti itsessään maksaa 3 euroa ja sille voi ladata haluamansa summan.  Matkaaminen on edullista ja helppoa (terveisin kaksi perukkalaista). Metroasemat ovat siistejä ja turvallisia: vartijat päivystävät laitureilla vuorokauden ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti